buca escort
Health and Fitness

Pedicure Groningen voor verzorgde en pijnloze voeten

Je bent misschien bekend met de term ‘manicure’, maar heb je ooit gehoord van ‘pedicure’? Het verschil zit in het eerste gedeelte van deze twee woorden. Het woord manistaat voor het Latijnse woord manus. Dit betekend hand. Het woord pedi staat voor het Latijnse woord pedis, wat voet betekent. Het tweede deel van deze woorden, cure, staat voor het Latijnse woord curare, wat verzorgen betekent. Nu is je vast duidelijk wat het verschil is tussen de twee behandelingen. Bij een manicure worden de handen verzorgt en bij een pedicure gaat het om een behandeling van de voeten.

Professionele pedicure Groningen voor medische en ontspannende behandelingen?

Een pedicure kan thuis of in een professionele salon uitgevoerd worden. In onze salon in Groningen kun je terecht voor een uitgebreide en ontspannende voetbehandeling, maar ook voor medische behandelingen. Denk hierbij aan het verwijderen van eelt, likdoorns, eksterogen en het behandelen van ingegroeide teennagels en kalk- en schimmelnagels. De niet medische behandelingen bestaan uit een massage, het verzorgen van de nagels, het aanbrengen van verzorgende en voedende crèmes en of scrubs en eventueel het lakken van de nagels. Alvorens de behandeling gestart kan worden, worden de voeten eerst geanalyseerd door onze pedicure in Groningen. Vervolgens wordt er een plan van aanpak gemaakt en besproken. De duur van een gemiddelde behandeling is zo’n 45 minuten.


Wie regelmatig zijn of haar voeten laat verzorgen, verkleint de kans op pijnlijke voeten en klachten bij het lopen. Daarnaast zien goed verzorgde voeten er fantastisch uit. En wie wil dat nu niet? Vooral in de zomermaanden wanneer er volop open schoenen worden gedragen, zijn frisse voeten een must. Want wie wil er nu rondlopen met voeten vol eeltplekken of schimmelnagels?
Daarnaast is een voetbehandeling een uitstekende manier om te ontspannen. Een scrub gevolgd door een voetmassage zorgen ervoor dat je volledig ontspant.

Gellak aanbrengen pedicure Groningen

Na de pedicurebehandeling kan er gekozen worden voor het lakken van de nagels. Om ervoor te zorgen dat de nagellak lang mooi blijft en niet snel afbladdert, is een gellak aan te raden. Gellak wordt in tegenstelling tot gewone nagellak, ontzettend hard. Het blijft tot maar liefst 15 dagen mooi! Daarnaast is het niet nodig de nagels eerst op te ruwen en te vijlen, waardoor er geen schade aan de nagels ontstaat. De gellak is makkelijk te verwijderen, verliest geen glans en is krasbestendig. Vraag onze pedicure Groningen naar de mogelijkheden.

Zorg goed voor je voeten

Je voeten dragen je een heel leven lang. Maar toch worden ze door velen van ons totaal vergeten. In de meeste gevallen wordt er pas aandacht aan gegeven wanneer de voeten pijnlijk zijn. En dan is het eigenlijk al te laat. Soms zijn de ontstane klachten niet eenvoudig te verhelpen omdat er letterlijk te lang mee is doorgelopen. En dat is zonde en onnodig. Door regelmatig je voeten te laten verzorgen door een professionele pedicure in Groningen wordt een hoop ellende voorkomen en zijn je voeten altijd zomer-proof!

Author: Mijn naam is Linda. Met meer dan 15 jaar werkervaring als huidcoach en schoonheidsspecialist ben ik erg geïnteresseerd in alles wat te maken heeft huidverzorging, leefstijlverandering en voeding. Over deze passie schrijf ik geregeld artikelen om mensen te informeren over de laatste trends en ontwikkelingen.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button